Informator o upisu na master studije

kliknite ovde kako biste preuzeli informator

 

KONKURS ZA UPIS NA MASTER STUDIJE 2017/18.

kliknite ovde kako biste preuzeli konkurs

NAZIV STUDIJSKOG PROGRAMA:

Master studije – Menadžment bezbednosti u vazduhoplovstvu

Nаčin studirаnjа:

Master akademskih studije trаju godinu dana – dva semestrа.

Obim studijа:
60 ESPB (evropski sistem prenosа bodovа).

Zаvršetkom master akademskih studijа student stiče zvаnje (stručni nаziv):
Mаster menadžer.

Studijski program master akademskih studija Menadžment bezbednosti u vazduhoplovstvu dizajniran je tako da omogućava obrazovanje savremenih kadrova – master menadžera u oblasti menadžment bezbednosti u vazduhoplovstvu, kompetentnih za rad na pravovremenom uočavanju potencijalnih rizika u vazduhoplovstvu, procenu njihovih uticaja i preduzimanje adekvatnih mera za eliminisanje ili umanjenje posledica identifikovanog rizika. Povećanje obima vazdušnog saobraćaja kao i razvoj opreme i tehnologije, uslovili su potrebu za konstantnim unapređenjem bezbednosti, u skladu sa najvišim standardima i preporučenom praksom. Na osnovu sprovedenih istraživanja je proizašlo da je ljudska greška primarni uzrok za više od 70 % vazduhoplovnih nesreća i incidenata, nego mehanički kvar.
Činjenica je da vazduhoplovne nesreće koštaju avio industriju neprocenjive ljudske živote, milione eura i gubitak poverenja potrošača. Do skoro obično povezana sa letačke operacije, ljudska greška je nedavno postala glavna briga u praksi održavanja i upravljanja vazdušnim saobraćajem. Implementacija profesionalnih principa menadžment bezbednosti u vazduhoplovstvu ne samo da pomaže da se smanji stopa incidenata kroz efikasno upravljanje rizicima, već utiče i na smanjenje finansijskih posledica takvih incidenata. Ovaj studijski program svojom strukturom odgovara savremenim potrebama i zahtevima koji se postavljaju u području menadžmenta bezbednosti u vazduhoplovstvu.

NAZIV STUDIJSKOG PROGRAMA:

Master studije – Menadžment u vazduhoplovstvu

Nаčin studirаnjа:
Master akademskih studije trаju godinu dana – dva semestrа.

Obim studijа:
60 ESPB (evropski sistem prenosа bodovа).

Zаvršetkom master akademskih studijа student stiče zvаnje (stručni nаziv):
Mаster menadžer.

Studijski program master akademskih studija Menadžment u vazduhoplovstvu dizajniran je tako da omogućava obrazovanje savremenih kadrova – master menadžera u oblasti menadžmenta u vazduhoplovstvu, kompetentnih i odgovornih za donošenje upravljačkih odluka i obavljanje složenijih poslova u skladu sa dinamičnim i brzim razvojem vazduhoplovne industrije. Sa godišnjom globalnom stopom rasta od pet odsto, ova industrija je strateški i tehnološki važna i neophodna za razvoj modernog društva. Ovaj studijski program svojom strukturom odgovara savremenim potrebama i zahtevima koji se postavljaju u području menadžmenta u vazduhoplovstvu ne samo u našoj zemlji nego i regionu.

Informacije i prijavljivanje na telefon:

  • 011/220 30 18 i 064/804 55 18 (09-19h),
  • 011/220 30 23,
  • 011/ 220 30 90

E-mail:

  • infofcv@naisbitt.edu.rs,
  • mzimonjic@naisbitt.edu.rs