NAČIN STUDIRANJA

Osnovne аkаdemske trаju četiri godine – osаm semestаrа.

OBIM STUDIJA

240 ESPB (evropski sistem prenosа bodovа).

Zаvršetkom osnovnih аkаdemskih studijа student stiče zvаnje (stručni nаziv):
Diplomirani inženjer saobraćaja.

Nastavni plan i program osnovnih akademskih studija Aeronautika je napravljen po uzoru na međunarodne iste/slične studijske programe, uključuje i nastavne kurseve sa programskim sadržajem usklađenim sa pravilnikom o dozvolama i centrima za obuku pilota. Strukturom studijskog programa predviđena je obavezna stručna praksa, i omogućeno je da studenti (zdravstveno sposobni) steknu odgovarajuće veštine letenja u akreditovanim centrima za obuku letača. U skladu sa zakonom, Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije je ovlašćen za izdavanje, produžavanje i oduzimanje letačkih dozvola.

Za studente koji iz različitih razloga ne žele da lete (zdravstvenih razloga, straha u nekom od narednih ciklusa letenja i sl.), omogućeno je da kroz stručne prakse izaberu neku od vazduhoplovnih ili drugih institucija gde će učestvovati u praktičnom radu. Nakon završetka studijskog programa diplomirani inženjeri saobraćaja mogu se zaposliti, osim u avio kompanijama i u preduzećima koja se bave uslugama prometa putnika ili tereta, terminalima, u organima uprave i drugim državnim organima, u javnim preduzećima, u inspekcijskim službama, u konsultantskim kućama, obrazovnim institucijama, industriji, kao i u drugim organizacijama i institucijama.

USLOVI UPISA

Pravo upisa na osnovne akademske studije Fakulteta za civilno vazduhoplovstvo u Beogradu imaju svi kandidati koji su završili srednjoškolsko obrazovanje u četvorogodišnjem trajanju i položili prijemni ispit, odnosno ispit za proveru sklonosti i sposobnosti.

Probajte test prijemnog ispita OVDE.

Konkurs za upis studenata na I godinu osnovnih studija u školskoj 2018/19. godini

INFORMACIJE I PRIJAVLJIVANJE NA TELEFON

Kontakt osoba: Milena Radisavljević

Adresa: Bulevar maršala Tolbuhina 8

Radno vreme: svakog radnog dana od 9 do 16h

  • 064/804 55 18(09-19h),
  • 011 220 30 18

E-mail: infofcv@megatrend.edu.rs, mradisavljevic@megatrend.edu.rs